Kender du LinkedIn?

Jeg vil gerne fortælle dig lidt om det

LinkedIn er det man kalder et erhvervsorienteret socialt netværk, som så dagens lys i maj måned 2003. I dag har 1.8 millioner danskere en profil på LinkedIn, og det skønnes at 36% af de private virksomheder søgte deres nye medarbejder på LinkedIn, sidst de skulle ansætte.

Der er mange måder, man kan anvende LinkedIn på, og her vil jeg fokusere på, hvordan du kan gøre din profil attraktiv i forbindelse med jobsøgning.

LinkedIn på mac

Gør dig attraktiv og udfyld din profil

Det første du skal gøre, når du kommer på LinkedIn, er at udfylde din profil. Når du udfylder din profil, så vil jeg anbefale, at du overvejer følgende:

Er det relevant?

Det kan være et job, du havde for mange år siden, der ikke er relevant for det job du ønsker at søge. For mit eget vedkommende, så er det for eksempel længe siden jeg sidst havde fuldtidsjob som lærer, og jeg har ingen planer om at søge et lærer job. Det skaber flow i mit CV at mine lærerjob er nævnt, men det er ikke disse job jeg fremhæver.

Er du attraktiv?

Dit indhold på din profil skal indeholde information om, hvad dine primære kompetencer er, og hvorfor det netop er dig, de skal vælge som deres kommende kollega. Her vil det være oplagt at fremhæve de kompetencer, der matcher det job, du gerne vil have. For mit eget vedkommende vil det for eksempel være dumt at fremhæve, at jeg er uddannet tysklærer, da jeg ikke har planer om at undervise i tysk. Men meget gerne vil tilbyde coaching, så her er det selvfølgelig det, jeg skal fremhæve.

Er din profil indbydende?

Et godt sted at starte er dit profilbillede. Brug et smilende billede med en neutral baggrund. Virk indbydende, og vælg et billede der matcher det job du søger.

Når du har disse tre ting på plads, så er du kommet godt fra start, og du kan begynde at networke. Så nu skal du have gang i nogle aktiviteter, så du kan blive synlig på LinkedIn.

Do’s and don’ts på LinkedIn

Der er en række uskrevne regler for do’s and don’ts på LinkedIn. Jeg vil lige gennemgå de vigtigste her.

Don’ts

LinkedIn er en socialplatform primært rettet mod erhvervslivet. Så hvis du har en ydelse du gerne vil sælge, så pas på med at være for sælgende. Og det er heller ikke her, du skal dele feriebilleder eller opslå platte vittigheder.

Do’s

Du må imidlertid gerne iscenesæt dig selv om ekspert, og der er flere måder, du kan gøre det på. Først og fremmest kan du hjælpe, hvor du ser en mulighed. Søger folk hjælp til et decideret spørgsmål – eksempelvis inspiration til undervisning, kan du komme med dit input der.

En anden måde er at blive LinkedIn Plus medlem. Her har du mulighed for at blogge og komme med gode tips. Ikke nok med at du får en online blog, der bliver også sendt en besked ud til hele dit netværk om, at du har lavet et blogindlæg. Derved opnår du en stor synlighed, og hvis dine kontakter også deler og ”syntes godt” om dine opslag, så når du langt ud.

Det er altså helt ok, at dele relevante opdateringer, som du tænker kan være interessante for dine kontakter.

LinkedIn net

3 ekstra tips til dig, der gerne vil bruge LinkedIn professionelt

Hvis du gerne vil være synlig på LinkedIn og fremstå som en ekspert indenfor dit felt, så er der lige lidt ekstra her:

  • Vær omhyggelig med din overskrift. Hvis jeg ville undervise igen, så kunne jeg f.eks skrive: ”Ekspert i undervisning af unge i alderen 10-15 i fagene idræt og tysk” Hvilket ikke længere er passende, men det var mine fag dengang jeg startede med at undervise. Du har her 120 tegn at gøre med. Udnyt dem og oplev en markant forøgelse i antallet af personer, der kontakter dig.
  • Præsenter dig selv når du tilføjer folk til dit netværk. Fremfor den standard besked der står på LinkedIn, så præsenter dig selv og fortæl hvorfor du gerne vil ”linke” med vedkommende. Ofte giver det en lille dialog, og det vil efterfølgende være nemmere at skrive igen, når du evt. skulle få brug for vedkommende.
  • Vis dine resultater frem. På LinkedIn er det ok at fremhæve dine resultater, og en fremtidig arbejdsgiver er interesseret i medarbejdere, der kan skabe resultater. Så har du nogle succeser fra tidligere arbejdspladser, så vis dem frem og fortæl, hvordan du gjorde.

Du er velkommen til at linke op med mig på LinkedIn. Du finder mig her

Og hvis du vil have hjælp til forbedring af din LinkedIn profil, så er du velkommen til at kontakte mig, og så ser vi på, hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe dig videre på LinkedIn.

Og hvis du slet ikke er oprettet på LinkedIn endnu, så afholder jeg også kurser for begyndere. Det kan du læser mere om her: Workshop for grupper

Jeg tilbyder også VIP 1:1 workshop kun for dig. Den kan du læse mere om her: VIP 1:1 workshop

Få tips, gode råd og redskaber til at håndtere dit lærerliv.
Close

Gratis inspiration til dit arbejdsliv som lærer

  • Få tips, gode råd og redskaber til at håndtere dit lærerliv.
  • Skriv dig op til nyhedsbrevet og få 500,- rabat på coaching - samt den gratis mini E-bog ”Trivselshjul til lærere”.
  • ”Trivselshjul til lærere” er et konkret og brugbart værktøj til at skabe overblik over dit arbejdsliv som lærer.
/* ]]> */